Jednání o spojení mezi Springirem a Ringierem skončila bez dohody

14. 11. 2002 10:11

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Fajn rádio si novým partnerstvím s Enterprise Esports otvírá dveře do gamingu

Fajn rádio z mediální skupiny Media Bohemia se v marketingu dlouhodobě zaměřuje na spolupráci s influencery a tiktokery z různých oblastí. Nyní prostřednictvím Enterprise Esports vstupuje do oblasti esportu a bude oslovovat milovníky gamingu.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Jednání o fúzi mezi německou vydavatelskou skupinou Axel Springer Verlag AG a švýcarskou společností Ringier skončila bez dohody. Šéf Ringieru se obával, že by spojením přišla jeho firma o svou nezávislost.
„Michael Ringier v Berlíně osobně informoval Axel Springer Verlag a Friede Springerovou, že si nepřeje pokračovat v jednání o fúzi obou vydavatelství,“ uvedl Springer podle agentury Reuters.
Jednání mezi německou tiskovou jedničkou a vydavatelem nejčtenějšího švýcarského bulváru Blick začala po letošním kolapsu německé mediální skupiny Kirch. Ta se musela vzdát svých 40 procent akcií ve Springeru ve prospěch Deutsche Bank, která část podílu předala vdově po zakladateli firmy Friede Springerové.
Springerová se díky tomu ujala většinové kontroly nad impériem a z této pozice jednala s šéfem Ringieru. Ten však původně počítal s tím, že koupí celých 40 procent akcií přímo od Kircha a z nerovnocenného spojení se čtyřikrát větším německým kolosem raději couvl.
Axel Springer Verlag v Německu vydává nejprodávanější list Bild Zeitung. V České republice má firma v nabídce časopisy Playboy, Popcorn a motoristické tituly v čele se Světem Motorů.
Společnost Ringier je největším švýcarským vydavatelem novin s vlajkovým titulem Blick a v České republice vydává například deník Blesk. Spojením firem Ringier a Springer by vznikl největší nakladatel tiskovin v němčině na světě.

-čtk-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení