Lhůta pro nominaci na volné místo v Radě ČT – 29. října

14. 10. 2002 13:10

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Organizace, které chtějí navrhnout sněmovně kandidáta do Rady České televize, to mohou udělat do 29. října. Předseda dolní komory Lubomír Zaorálek (ČSSD) dnes vyhlásil patnáctidenní lhůtu pro nominace. Poslanci se pokusí najít náhradu za Svatopluka Karáska, a doplnit tak radu na plný počet, kdy má 15 členů.
Zákon o ČT předpokládá, že kandidáty navrhují sdružení a organizace, které představují „kulturní, regionální, sociální, odborové, zaměstnavatelské, náboženské, vzdělávací, vědecké, ekologické a národnostní zájmy“. S nominacemi by se měly obracet na volební výbor sněmovny. Jeho sekretariát na telefonním čísle 257173561-2 a faxu 257173563 zodpoví případné dotazy.
Úkolem volebního výboru bude všechny návrhy shromažďovat a třídit. Bude také ověřovat, zda navržený kandidát předložil potřebné dokumenty, například o bezúhonnosti.
Jedno místo v televizní radě je volné od loňského října, kdy evangelický duchovní Karásek rezignoval. Rozhodl se tak poté, co radní zvolili generálním ředitelem veřejnoprávní televize Jiřího Balvína. Zdůvodnil to tím, že nemůže být za Balvínovo zvolení zodpovědný, neboť podle něj nedokáže vyvést ČT z krize. Karásek je nyní poslancem, členem klubu Unie svobody-DEU. Také jeho hlas bude tedy o obsazení rady rozhodovat.
Dolní komora se už jednou pokoušela Radu ČT doplnit, v únoru se ovšem na nikom ze sedmi kandidátů neshodla.

-čtk-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.