Tabulku nejnavštěvovanějších filmů vede americký film Znamení

11. 9. 2002 08:09

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.




Americký snímek Znamení, ve kterém populární Mel Gibson v roli zbloudilého pastora čelí na své osamocené farmě invazi mimozemšťanů, vede tabulku nejnavštěvovanějších filmů českých kin. Za právě uplynulý víkend ho podle Unie filmových distributorů zhlédlo 21.483 diváků, na tržbách vydělal téměř dva a půl miliónu korun.


Druhá je americká komedie nazvaná Prostě sexy s Cameron Diazovou v hlavní roli a za ní francouzská novinka nazvaná Fantom Paříže. Hlavní roli policejního vyšetřovatele v ní vytvořil slavný Gérard Depardieu.


Čtvrté místo obsadila jako před týdnem domácí novinka – rodinné drama scenáristky a režisérky Andrey Sedláčkové nazvané Musím tě svést. Hrají v něm Ivana Chýlková, Jan Kraus a Ivan Trojan. Z domácí tvorby zabodoval na konci první dvacítky také Zelenkův Rok ďábla, který se v kinech drží už 27 týdnů.


Znamení se umístilo v čele tabulky i ve statistikách specializovaných na návštěvnost pražských, brněnských a moravských kin.


.


Návštěvnost kin podle Unie filmových distributorů – týden od 29. srpna 2002


Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.