Smlouvy PPF a MEF Holdingu by mohly být hotovy příští týden

7. 8. 2002 18:08

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Zřejmě až v první polovině příštího týdne podepíší skupina PPF a MEF Holding prováděcí dohody ke společnému postupu ve společnosti CET 21, která vlastní vysílací licenci televize Nova. Po dnešním slyšení zástupců CET 21 na radě pro rozhlasové a televizní vysílání to uvedl její mluvčí Pavel Barák. Firmy minulý týden při podpisu rámcové dohody oznámily, že další smlouvy podepíší tento pátek.
Podle mluvčího PPF Martina Švehly to neznamená žádnou komplikaci jednání, ale jde spíše o procesní zdržení. „Na radě bylo řečeno, že pokud to nebude tento pátek, tak to bude příští týden,“ uvedl.
Obě firmy se minulý týden dohodly, že PPF koupí polovinu MEF Holdingu a zároveň do něj vloží 52procentní majoritu v CET 21, kterou získala od společnosti Vilja. MEF Holding, který zároveň ovládá servisní firmy televize, by se měl v budoucnu postarat o její provoz, zatímco PPF Novu finančně stabilizuje a připraví na prodej strategickému investorovi.
PPF i MEF při slyšení na radě potvrdily, že nezpochybňují současné postavení generálního ředitele Novy Vladimíra Železného i programové ředitelky Libuše Šmuclerové, kteří jsou odpovědní za program televize.
Rada rovněž dnes prodloužila licenci rádiu Frekvence 1 o osm let do února 2013.

-čtk-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.