Akcionáři Seznamu převedli loňskou ztrátu na účet z minulých let

6. 8. 2002 18:08

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Když něco, tak Allegro, říká tržiště v mezinárodní kampani od DDB Warszawa

Nový mezinárodní komunikační koncept spouští online tržiště Allegro, reaguje na rostoucí poptávku po větší personalizaci.

Reklama
SDG

Valná hromada internetové společnosti Seznam dnes rozhodla, že loňskou účetní ztrátu převede na účet neuhrazené ztráty z minulých let. Akcionáři dále schválili výroční zprávu i zprávy statutárních orgánů, sdělil předseda představenstva Ivo Lukačovič. Výši loňské účetní ztráty neuvedl.
Seznam, který provozuje největší tuzemský portál stejného jména, loni vykázal provozní zisk okolo čtyř miliónů korun. Do účetní ztráty se firma podle Lukačoviče dostala kvůli odpisům a vytvoření rezervního fondu. Na konci letošního roku předpokládá firma podle něho zvýšení loňských tržeb 60 miliónů Kč na dvojnásobek a provozní i účetní zisk.
Seznam.cz hospodařil se ziskem od svého vzniku v roce 1996 až do roku 1999. Za rok 1999 vykázal zisk 2,2 miliónu korun, o rok později se však hospodaření dostalo do ztráty osmi miliónů korun. Loni v dubnu se zakladatel firmy Lukačovič vzdal platu a manažerských výhod až do doby, než se firma dostane do zisku.
„Do černých čísel jsme se dostali díky pochopení, že žádná nová ekonomika neexistuje. Internetová firma se musí řídit stejnými jednoduchými pravidly jako jakákoli jiná firma: na jedné straně jsou příjmy a na druhé straně jsou náklady. Příjmy musejí být vyšší než náklady,“ míní Lukačovič.
Na portál Seznam se v červnu denně připojovalo v průměru téměř 278 tisíc různých návštěvníků, kteří si prohlédli 4,289 miliónu stran.

-čtk-

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Bude i český sport bez odpadu?

Bude i český sport bez odpadu?

Ty největší sportovní kluby už podléhají povinnému nefinančnímu reportingu, za pár let se to bude týkat i těch menších. Český sport témata ESG zatím spíš míjel. To se ale začíná měnit.