Vláda zřejmě zvýší poplatek za televizi

26. 7. 2002 09:07

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

Nová vláda premiéra Vladimíra Špidly zřejmě zvýší koncesionářský poplatek za televizi, který nyní činí 75 korun měsíčně. Uvádí to dnešní Právo, podle kterého by kabinet poplatek zvyšoval v závislosti na růstu inflace. Podle zákona jsou tyto peníze příjmovou položkou v rozpočtu České televize.
„Vláda bude prosazovat naplnění všech zákonných opatření směřujících k vymahatelnosti rozhlasového a televizního poplatku a jeho indexaci v závislosti na růstu inflace,“ potvrdil listu ministr kultury Pavel Dostál. Záměr je podle něj obsažen v návrhu programového prohlášení vlády v kapitole kultura.
Koncesionářský poplatek tvoří hlavní část příjmů ČT. Jeho výše se nezměnila od roku 1997. Kvůli hospodářské situaci televize se její generální ředitel Jiří Balvín snažil prosadit v Poslanecké sněmovně alespoň předpis zpřísňující evidenci a kontrolu koncesionářů. Pro uzákonění pravidelných valorizací televizních koncesionářských poplatků se v březnu vyslovilo nové vedení Českého filmového a televizního svazu (FITES).

-čtk-

Redakce MAM

Další zajímavé čtení