Mluvčí vlády bude zřejmě Anna Stárková

17. 7. 2002 17:07

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Tiskovou mluvčí vlády Vladimíra Špidly se zřejmě stane Anna Stárková, která v téže funkci dosud působila na ministerstvu průmyslu a obchodu. Ve funkci ji však musí ještě potvrdit kabinet. Vláda se sejde na řádné schůzi ve středu 24. července a Stárková asi již bude přítomná zasedání vlády a bude moderovat i odpolední tiskovou konferenci.
Tiskové oddělení Úřadu vlády povede dosavadní mluvčí ministerstva práce a sociálních věcí Václav Svoboda. Ten řekl, že nastupuje ve čtvrtek a pravděpodobně bude týž den uveden do funkce. „Zatím hovoříte s tiskovým mluvčím ministerstva práce a sociálních věcí,“ podotkl.
Budoucí ředitel si představuje, že tiskový odbor bude pod jeho vedením usilovat o průhlednou prezentaci a zprostředkování informací odborníků. „Tato koncepce se mi osvědčila na ministerstvu a hodlám v ní pokračovat,“ prohlásil.
Personální změny Svoboda neplánuje. Tiskový odbor podle něj neměl v minulém období žádné zásadní výkyvy. Jako ředitel tiskového odboru má Svoboda především na starosti jeho organizační chod. Je však v jeho kompetenci i poskytovat informace o činnosti kabinetu veřejnosti a v případě nepřítomnosti zastupuje mluvčího vlády.
Stárková vedla odbor komunikace ministerstva průmyslu od listopadu 2000, kdy odešla z České televize. Dnes potvrdila, že je od úterý zaměstnankyní tiskového odboru ve Strakově akademii.
Po absolvování strojnické průmyslové školy vystudovala Filmovou a televizní fakultu Akademie múzických umění. Poté působila jako produkční Paláce kultury, bývalého Parku kultury a oddechu, a soukromé umělecké agentury. Od roku 1993 pracovala ve zpravodajství ČT jako redaktorka-dramaturgyně a v posledním období jako reportérka. V listopadu 2000 si spolu s kolegou z ČT Martinem Mrnkou a novinářkou Petrou Procházkovou odnesla jednu z vedlejších cen Mezinárodního konsorcia investigativní žurnalistiky za reportáž o pašování stíhaček Mig- 21 z Kazachstánu do Severní Koreje.

-čtk-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.