Rozehnal: CET 21 vypíše výběrové řízení na místo Železného

18. 6. 2002 17:06

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Společnost CET 21, která je držitelem licence na vysílání televize Nova, vypíše výběrové řízení na obsazení postu generálního ředitele CET 21. Jednatel CET 21 Aleš Rozehnal, který se v pátek pokusil odvolat Vladimíra Železného z nejvyššího postu Novy, to dnes sdělil v tiskovém prohlášení s tím, že podmínky výběrového řízení zveřejní CET 21 formou inzerátu v denním tisku.
Mluvčí Železného Martin Chalupský sdělil, že pokus o vypsání výběrového řízení na post šéfa Novy pokládá za „zoufalé teatrální gesto Aleše Rozehnala, které je výrazem jeho slábnoucí pozice“. Železný dříve uvedl, že je stále ředitelem. Veškeré úkony, které od pátečního odvolání Železného Rozehnalovým Edikonem a dalšími podílníky činí nově zvolený jednatel CET 21 Jaroslav Buriánek, jsou podle Chalupského právně neúčinné. „Vyplývá to z analýzy právních expertů a Rozehnal jako právník by to měl vědět,“ připomněl Chalupský.
„Kroky zástupců kanceláře Dr. A. Rozehnala navíc vykazují další vady, na základě kterých jsou neplatné a se kterými ve čtvrtek seznámíme RRTV,“ uvedl Železný. Dodal, že Rozehnal uvádí v médiích nepravdivé informace týkající se finanční situace CET 21. Ta vykázala za rok 2001 zisk 409 miliónu korun před zdaněním a 275 miliónů Kč po zdanění, což je více než šestinásobek zisku z roku 1999, kdy se CET 21 rozešla s bývalou servisní organizací ČNTS, dodal Železný.
Při vyhodnocování výběrového řízení bude podle Rozehnala kladen důraz především na vzdělání, profesní předpoklady a uvažovaný způsob řízení a rozvoje TV Nova, uvedl Rozehnal. Uchazeči musejí do 5. července zaslat přihlášky s osobními údaji, výpisem z trestního rejstříku, dokladem o dosaženém vzdělání, ale i úvahu o rozvoji a řízení televize Nova.
O obsazení funkce generálního ředitele CET 21, což je v podstatě nejvyšší výkonná funkce TV Nova, bude rozhodovat komise, ve které zasednou odborníci z oblasti řízení televizního vysílání a marketingu, sdělil Rozehnal.
Vladimíra Železného z funkce jednatele a ředitele společnosti CET 21 odvolaly v pátek společnosti Edikon, kterou vlastní Rozehnal a Šmuclerová, a Vilja, což je sdružení podílníků Josefa Alana, Vlastimila Venclíka a Petra Hunčíka. Železný však prohlásil, že své odvolání z funkcí v CET 21 pokládá za protiprávní. Šmuclerová ředitele Železného podpořila.

-čtk-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.