Moc v Nově si rozdělí mezi sebe tři firmy

25. 6. 2002 00:06

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Ondřej Drábek
www.ihned.cz/drabek
Praha, 26. 6. 2002
Finální dohoda o novém mocenském rozložení v televizi Nova se blíží. Včera jednání mezi aktéry sporu pokračovala a všeobecně se předpokládá, že jednání skončí již velmi brzy.
Z kusých informací, které se z jednání za zavřenými dveřmi dostanou ven, vyplývá následující: Jiří Šmejc, který má pod kontrolou servisní firmu Novy Česká produkční 2000 a ovládá i společnost Mag Média 99, která prodává reklamní časy v televizi, dostane místo jednatele v CET 21 (jež drží vysílací licenci Novy). Na oplátku zase „pustí“ do statutárních orgánů servisních firem lidi, kteří se před týdnem rozhodli odvolat ředitele Novy Vladimíra Železného z postu jednatele CET 21 – tedy právníka Aleše Rozehnala a menšinové společníky CET 21 sdružené pod firmou Vilja.
„V zásadě by mělo platit, že nyní budou orgány firem osazeny podle klíče, že je spoluřídí Edikon (společnost, která patří napůl Rozehnalovi a programové šéfce Novy Libuši Šmuclerové), Vilja a MEF (skupina společností, jež ovládá Šmejc),“ potvrdila HN osoba, která se jednání účastní.
Situací v Nově, kde se již týden snaží dohodnout Rozehnal se Šmejcem, kdo bude televizi ovládat, se měla včera zabývat také Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Ta minulý týden požadovala, aby jí byla předložena aktuální společenská smlouva mezi vlastníky CET 21 a také lustrační osvědčení Jaroslava Buriánka, kterého Rozehnal dosadil na místo jednatele po Železném. Jenže v termínu nedostala nic. Později odpoledne CET 21 do sídla rady na rozdíl od Buriánkova osvědčení doručil zmíněnou smlouvu, což HN potvrdil mluvčí firmy Michal Jankovec.
RRTV bude znovu jednat ve čtvrtek, ale pravděpodobně nad bezcennými dokumenty, protože v té době se bude zřejmě připravovat nová smlouva a Buriánek už nebude jednatelem. „Vím o tom, ale vyžádáme si pak tu novou smlouvu,“ řekl k tomu radní Petr Štěpánek.

Souvisejicí články:
Rozehnal a Šmejc si dělí TV Nova
Poslední šancí ředitele je slabý Rozehnal
Policie by případnému odchodu Železného na Slovensko nezabránila
Muži číslo jedna a dvě na planetě Nova

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.