CNN a BBC by mohly být staženy ze satelitního vysílání v Izraeli

24. 6. 2002 10:06

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Fajn rádio si novým partnerstvím s Enterprise Esports otvírá dveře do gamingu

Fajn rádio z mediální skupiny Media Bohemia se v marketingu dlouhodobě zaměřuje na spolupráci s influencery a tiktokery z různých oblastí. Nyní prostřednictvím Enterprise Esports vstupuje do oblasti esportu a bude oslovovat milovníky gamingu.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Americká zpravodajská televizní stanice CNN a britská BBC by mohly být kvůli obsahu svého vysílání vyřazeny z nabídky satelitní společnosti YES, kterou přijímá velká část izraelských domácností. Pokud YES požádá, aby CNN a BBC již nebyly v nabídce, nebudu proti, řekl včera izraelský ministr spojů Reuven Rivlin. Podle něj budou muset zájemci o CNN a BBC za příjem těchto stanic zvlášť platit.
CNN konečně pochopila, že její tendenční vysílání při krytí konfliktu s Palestinci je podněcováním nenávisti proti Izraeli, řekl Rivlin. Zmínil se například o sérii pěti reportáží věnovaných izraelským obětem palestinských atentátů, které dosud nebyly vysílány, a CNN přitom vysílala pořad o utrpení rodiny palestinského sebevražedného atentátníka.
Rivlinova mluvčí Anat Friedmanová uvedla, že ministr také protestoval, když CNN „mluvila o teroristech jako o bojovnících za svobodu“.
Izraelské úřady byly rovněž pobouřeny výroky zakladatele CNN Teda Turnera, který řekl v rozhovoru s britským listem The Guardian, že nevidí rozdíl mezi terorismem Palestinců a Izraele.
Postavení CNN v Izraeli se snaží vylepšit člen vedení CNN Eason Jordan, který by měl včera jednat s Rivlinem.
Pokud jde o BBC, Izrael stanici vyčetl, že vysílala pořad o úloze nynějšího premiéra a tehdejšího ministra obrany Ariela Šarona při masakrech v palestinských uprchlických táborech v Libanonu v roce 1982.
Podle představitele YES bude satelitní společnost usilovat o to, aby CNN byla nahrazena jiným zpravodajským kanálem – Fox News. Fox vlastní konzervativní tiskový magnát Rupert Murdoch, který je neochvějným stoupencem Izraele.

-čtk-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení