Čerpací stanice Petra získala ve dražbě OMV za 354,9 mil. Kč

7. 6. 2002 10:06

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Když něco, tak Allegro, říká tržiště v mezinárodní kampani od DDB Warszawa

Nový mezinárodní komunikační koncept spouští online tržiště Allegro, reaguje na rostoucí poptávku po větší personalizaci.

Reklama
SDG

Síť 36 čerpacích stanic Petra získala v pořadí druhé dražbě společnost OMV. Ta tak nyní v tuzemsku bude mít již 147 pump z jejich celkového počtu 1965 a bude třetím největším provozovatelem čerpacích stanic na českém trhu. Cenu 354,9 miliónu korun by měla 0MV zaplatit do tří měsíců. Sdělil to licitátor pořadatelské aukční síně Naxos Libor Nevšímal s tím, že vyvolávací cena činila 352,9 miliónu korun.
První dražba Petry se konala v říjnu 2001 a zúčastnily se jí čtyři subjekty včetně OMV. Dalším účastníkem byl provozovatel pump Petra Pap Oil a firma Eurotank. V říjnové dražbě zvítězil Eurotank, cenu 552 miliónů korun však nezaplatil a síň Naxos žaloval pro neplatnost dražby. OMV v první dražbě nabídla nejvíce 550 miliónů korun.
„Samozřejmě, že nás trochu mrzí, že cena v první dražbě byla o tolik vyšší,“ sdělil novinářům Nevšímal. Naxos totiž svou odměnu odvozuje právě od dosažené ceny.
Zástupkyně společnosti OMV byla naopak s výsledkem dnešní dražby spokojena. „Měli jsme štěstí a jsme velmi spokojeni, získali jsme to, pro co jsme si přišli,“ řekla.
OMV měla v dnešní dražbě pouze jednoho konkurenta, a to společnost Gilbert Incurance. Advokát zastupující firmu se však nechtěl k průběhu dražby konkrétněji vyjadřovat. Firma Eurotank se dražby nakonec nezúčastnila, přestože svou účast koncem května v tisku avizovala.

-čtk-

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Bude i český sport bez odpadu?

Bude i český sport bez odpadu?

Ty největší sportovní kluby už podléhají povinnému nefinančnímu reportingu, za pár let se to bude týkat i těch menších. Český sport témata ESG zatím spíš míjel. To se ale začíná měnit.