Cena akcií News Corporation klesla poté, co vytvořila v Itálii monopol

13. 6. 2002 10:06

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Lucie Mifková mění Proficio za Pickerly, kde bude řídit média

Marketingová agentura Pickerly posiluje tým o Lucii Mifkovou, která bude mít na starosti média a výzkum. Před tím působila šest a půl roku ve skupině Proficio.

Reklama
SDG

Cena akcií mediální společnosti News Corporation ve středu klesla o 4,5% na 11,73 dolarů. Investoři společnosti, která patří magnátu Rupertu Murdochovi, tak zareagovali na uzavření dohody o koupi italské placené televize Telepiu od Vivendi Universal za 1,5 miliardy euro.
Pokud smlouvu schválí italské antimonopolní orgány a spoluvlastnická Telecom Italia, Telepiu se spojí s společností Stream, kterou již News Corporation vlastní. Na italském trhu tak vznikne monopolní operátor placené televize. Tyto dvě společnosti však za poslední rok vykázaly celkovou ztrátu ve výši 600-800 milionů dolarů. Investoři se obávají právě nákladů, které přinese sloučení a transformace nové společnosti v profitující podnik. Podle News Corp. by nový operátor mohl být profitující kolem let 2005-2006. Murdochova společnost bude muset v Itálii zvolit novou cenovou politiku, změnit investice do programu a čelit pirátství, které v zemi v oblasti placené televize bují.

-tot-

Redakce MAM

Další zajímavé čtení