V Itálii začíná vysílat televize pro homosexuály

6. 5. 2002 10:05

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Ležák Gambrinus 12 se představuje s kampaní „Zralci na chmelu“

Ze stínu desítky vystupuje ležák Gambrinusu s kampaní od agentury McCann Prague a spoty od Boogie Films.

Jak Kofola sedm let ladila novou identitu? Čtěte v MAM 12/2024.

Komerční televize určená pro homosexuální diváky s názvem Gya.tv začíná dnes vysílat ze svého milánského studia. Posluchači s parabolickou anténou ji mohou sledovat zdarma. Provozovatelé uvádějí, že to je první satelitní kanál pro homosexuální diváky v Evropě.
V Severní Americe funguje stanice PrideVision TV, která začala vysílat loni v září. Ta je údajně „první televizí pro homosexuály, lesbičky, bisexuály a transexuály“ na světě. Tuto televizi zřízenou kanadskou firmou Headline Media Group lze však přijímat pouze na předplatné.
Gay.tv se chce orientovat především na muže ve věku od 25 do 44 let. Její vysílání nemá mít pornografický obsah.
Investorem je nizozemská firma Corill, která do projektu vložila tři milióny dolarů prostřednictvím italské produkční společností Xat Production. Generální ředitel firmy Corill Dennis Day řekl, že finance jsou zajištěny na dobu tří let, během nichž se ukáže, zda je tento projekt životaschopný. Pak by byl případně příjem vysílání za poplatek.
V Itálii žije podle odhadů pět až deset procent homosexuálů. 13 až 14 procent italských domácností je vybaveno parabolickou anténou.

-čtk-

Jak Kofola sedm let ladila novou identitu? Čtěte v MAM 12/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení