V Itálii začíná vysílat televize pro homosexuály

6. 5. 2002 10:05

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Komerční televize určená pro homosexuální diváky s názvem Gya.tv začíná dnes vysílat ze svého milánského studia. Posluchači s parabolickou anténou ji mohou sledovat zdarma. Provozovatelé uvádějí, že to je první satelitní kanál pro homosexuální diváky v Evropě.
V Severní Americe funguje stanice PrideVision TV, která začala vysílat loni v září. Ta je údajně „první televizí pro homosexuály, lesbičky, bisexuály a transexuály“ na světě. Tuto televizi zřízenou kanadskou firmou Headline Media Group lze však přijímat pouze na předplatné.
Gay.tv se chce orientovat především na muže ve věku od 25 do 44 let. Její vysílání nemá mít pornografický obsah.
Investorem je nizozemská firma Corill, která do projektu vložila tři milióny dolarů prostřednictvím italské produkční společností Xat Production. Generální ředitel firmy Corill Dennis Day řekl, že finance jsou zajištěny na dobu tří let, během nichž se ukáže, zda je tento projekt životaschopný. Pak by byl případně příjem vysílání za poplatek.
V Itálii žije podle odhadů pět až deset procent homosexuálů. 13 až 14 procent italských domácností je vybaveno parabolickou anténou.

-čtk-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.