Televize Galaxie možná obnoví celodenní vysílání již o víkendu

16. 4. 2002 09:04

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

RTV Galaxie, která vlastní licenci na televizi Galaxie, možná již o víkendu obnoví celodenní vysílání. Podle mluvčího Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Pavla Baráka totiž rada ve čtvrtek projedná text správního rozhodnutí, které schválila před týdnem a jímž dočasně zrušila licenční podmínku přebírání programu televize TV3 ve vyhrazených časech. Právní moci by tak rozhodnutí rady mohlo nabýt v pátek, kdy by jej zástupce RTV Galaxie měl převzít.
Galaxie je podle místopředsedy představenstva Ervína Perthena schopna zahájit vysílání okamžitě, jakmile schválené správní rozhodnutí rady obdrží. Z obrazovek Galaxie by tak měl zmizet titulek, který v časech, jež licence původně určovala programu TV3 CZ, oznamoval, že TV3 Galaxii neumožnila přebírat program. RTV Galaxie chce vysílat celodenně program tvořený regionálním zpravodajstvím, sportovními přenosy, ale i filmy, dokumenty apod.
V dubnu plánuje Galaxie přebírat sportovní přenosy, především zápasy NHL, od satelitní televize Galaxie Sport, kterou RTV Galaxie v březnu prodala jejímu jednateli Jiřímu Hojgrovi. Galaxie Sport vysílá v dubnu zkušební nekódované vysílání přes satelit a jedná s kabelovými televizemi o zařazení programu do základní placené nabídky.
Rozhodnutí rady o zrušení licenční podmínky na přebírání programu TV3 je omezeno buď do pravomocného rozhodnutí soudu o odnětí vysílací licence nebo do 31. srpna.
Galaxie vysílá v Praze na třech a v Hradci Králové na jednom vysílači. Loni v prosinci jí sice rada odebrala vysílací licenci, RTV Galaxie se však odvolala k soudu. Ten zatím nerozhodl. Majitelem RTV Galaxie je Martin Kindernay.

-čtk-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.