Globe Internet koupil společnost Hosting.cz

21. 3. 2002 17:03

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Společnost Globe Internet koupila stoprocentní podíl ve společnosti Hosting.cz, která se zabývá provozem internetových serverů a registrací doménových jmen. Globe odkoupila podíly od dosavadních vlastníků, kterými jsou dvě fyzické osoby, sdělila společnost v tiskové zprávě. Cenu obchodu neuvedla.
Hosting.cz vznikla v roce 1998 a poskytuje služby zhruba 1000 zákazníků. Firma bude nadále pokračovat v činnosti a v platnosti zůstávají všechny uzavřené smlouvy. Společnost se bude orientovat na levná řešení pro fyzické osoby a malé podniky. Nabídka bude doplňovat službu Servery.cz, která poskytuje provoz internetových serverů spolu s některými nadstandardními službami.
Společnost Globe Internet byla založena v roce 1996. Firma mimo jiné nabízí registraci internetových domén, provoz virtuálních internetových serverů, platební transakce na internetu nebo služby certifikační autority pro elektronický podpis. Firma zaměstnává 55 stálých pracovníků a v roce 2000 utržila zhruba 40 miliónů Kč.

-man-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.