Rada by dnes mohla jednat o licenci pro Galaxii Sport a převodu podílu v CET 21

19. 3. 2002 09:03

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání by na svém dnešním jednání mohla rozhodnout o přidělení satelitní licence pro nový televizní sportovní kanál Galaxie Sport. Rada by totiž mohla rozhodování o přidělení licence zařadit na program po skončení ústního slyšení s představiteli Galaxie Sport, které se má uskutečnit dnes dopoledne, sdělil mluvčí rady Pavel Barák.
Na programu jednání rady je také omezení územního rozsahu dřívější mateřské společnosti Galaxie Sport firmy Martina Kindernaye RTV Galaxie, která vysílá pozemně v Praze a Hradci Králové. Rada tak bude již poněkolikáté jednat o konečném textu rozhodnutí, kterým začátkem roku odebrala RTV Galaxii frekvenci v Praze Malešicích a později další tři frekvence v Praze a Hradci Králové.
Frekvenci v Malešicích přitom již rada přidělila mateřské firmě TV3 České mediální společnosti. Podle Kindernaye však ještě rozhodnutí o odebrání frekvencí nenabylo právní moci, protože rada zatím ještě ani neschválila své rozhodnutí, kterým Kindernayovi frekvence odebrala.
Rada by dnes také mohla jednat o převodu 11,78 procentního podílu Vladimíra Železného ve firmě CET 21, která je držitelem licence na vysílání Novy, na společnost MEF Holding. Podle mluvčího rady Pavla Baráka je totiž v návrhu programu úterního zasedání rady žádost Železného o souhlas rady se smlouvou o smlouvě budoucí o převodu Železného podílu.
Podle ní by v případě, že společnost CME ukončí exekuci na Železného podíl v CET 21, získala 11,78 procenta CET 21 firma Meto z MEF Holdingu. Podle mluvčího CET 21 Martina Chalupského jde o formální akt. Ve společnosti, která je držitelem licence, totiž veškeré změny vlastnické struktury podléhají předchozímu souhlasu rady.
MEF Holding koncem ledna oznámil, že hodlá získat majoritu v CET 21. Prostřednictvím své dceřiné firmy MEF Media již drží 24 procent, uzavřel dohodu o získání dalších podílů Josefa Alana, Vlastimila Venclíka a Petera Hunčíka. Spolu se Železného podílem by tak MEF Holding získal 57,26 procenta CET 21.

-čtk-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.