Kindernay prodal Galaxii Sport a opouští televizní podnikání

18. 3. 2002 14:03

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Společnost Martina Kindernaye RTV Galaxie, která provozuje pozemní televizní vysílání v Praze a Hradci Králové, prodala dceřinou firmu Galaxie Sport. Ta chce zahájit v dubnu satelitní vysílání sportovního kanálu. „Rozhodl jsem se zcela opustit televizní podnikání,“ řekl Kindernay s tím, že je zklamán ze situace kolem RTV Galaxie a TV3. Majitelem 100procentního podílu Galaxie Sport se stal v pátek její dosavadní jednatel Jiří Hojgr.
„Vím, že moje osoba je chápána velice kontroverzně a doufám, že můj odchod může přinést dohodu s TV3,“ dodal Kindernay. „Manažeři TV3, kteří nesou plnou odpovědnost za současnou ekonomickou situaci TV3, využili důsledky svého podnikatelského neúspěchu k rozpoutání placené mediální kampaně proti mé osobě. Jsem unaven a chci odejít,“ řekl. Galaxii Sport Kindernay prodal za hodnotu, kterou představoval vklad do základního jmění, tedy za 100 tisíc korun.
Podle Hojgra projekt Galaxie Sport kabeloví distributoři hodnotili kladně. K zahájení vysílání však zatím ještě chybí Galaxii Sport satelitní licence. O jejím udělení by měla Rada pro rozhlasové a televizní vysílání rozhodovat v úterý. Pokud Galaxie Sport získá licenci, mohli by vidět diváci program již od dubna, řekl Hojgr.
Martin Kindernay, který stále vlastní 100procentní podíl v RTV Galaxii, chce přenechat 34procentní podíl belgické firmě Districan, která po sporech s TV3 zainvestovala zahájení vysílání částkou kolem 30 miliónů korun. Zbytek svého podílu Kindernay nabídl TV3. Ta to však odmítla. Kindernay proto vyzval představenstvo RTV Galaxie, aby hledalo dalšího kupce.
Kindernay se chce nadále věnovat mediálnímu poradenství v oblasti regionálního televizního a rozhlasového vysílání a svým aktivitám v oblasti letectví. Je totiž ředitelem firmy Albatros Air, která vyrábí repliky historických letounů.
Kindernay a jeho bývalá servisní organizace TV3 se loni dostali do sporu kvůli převodu licence na vysílání na RTV Galaxii. Koncem loňského roku rada RTV Galaxii odebrala licenci, Kindernay se však odvolal k soudu.

-čtk-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.