TV3 bude moci zahájit pozemní vysílání v Praze

12. 3. 2002 12:03

— Mohlo by vás zajímat —

Behavio otestovalo Habánské zákony od WMC Grey a hokejový spot Komerční banky od VCCP Prague

Agentura Behavio již tradičně otestovala dvě nejúspěšnější reklamy měsíčního kola Souboje spotů. V březnovém klání uspěly Habánské sklepy a Komerční banka. O tom, s čím uspěly u diváků, si přečtěte v aktuálním vydání Marketing & Media 16/2024.

Reklama
SDG

Televizní společnost TV3 bude moci zahájit pozemní vysílání na 55. kanálu v Praze Malešicích. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání totiž v pondělí odeslala České mediální společnosti, která je vlastníkem TV3, rozhodnutí o udělení krátkodobé licence. Dnes to sdělil mluvčí rady Pavel Barák. TV3 dosud vysílala jen přes kabelové rozvody a satelit.
Rozhodnutí nabyde podle Baráka právní moci dnem převzetí zásilky zástupci České mediální společnosti. Od tohoto data poplyne 60denní lhůta platnosti licence.
Jak uvedl předseda představenstva České mediální společnosti Jan Obrman pro server RadioTV, TV3 je technicky schopna spustit vysílání na 55. kanálu během několika dní. Podle něj způsobila opožděné vydání správního rozhodnutí špatná komunikace mezi radou a Českým telekomunikačním úřadem, který nebyl schopen vydat povolení na provoz malešického vysílače.
O přidělení frekvence České mediální rozhodla rada již 24. ledna. Tehdy ji kvůli trvalému nevyužívání odebrala RTV Galaxii.
TV3 je dřívější servisní organizací stejnojmenné televize Martina Kindernaye. Kindernay a TV3 se loni dostali do sporu kvůli převodu vysílací licence na jeho firmu RTV Galaxie. Rada vyzvala obě strany, aby se pokusily dohodnout.
Kindernay nabídl TV3 obnovení spolupráce a majoritní vstup do RTV Galaxie, která provozuje televizi pod názvem Galaxie. To však TV3 odmítla. Koncem loňského roku rada RTV Galaxii odebrala licenci a Kindernay se odvolal k soudu.

-čtk-

Další zajímavé čtení