Placené Premiere World dochází peníze, bude muset zlevnit

27. 2. 2002 09:02

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

Dozorčí rada německé KirchPayTV požádala vedení společnosti o nový plán restrukturalizace placené televize Premiere World, která denně přichází o dva milióny dolarů a brzy jí dojde hotovost. Nový šéf firmy Georg Kofler pravděpodobně představí nový plán před Velikonocemi.
Kofler je šéfem KirchPayTV tři týdny. Včerejšího zasedání dozorčí rady se podle mluvčího firmy zúčastnilo všech devět jejích členů zastupujících společnosti Kirch, BSkyB a Lehman Brothers.
KirchPayTV je jedna ze tří divizí skupiny Kirch Group, jež se snaží splácet dluh 6,5 miliardy eur, v přepočtu 5,7 miliardy dolarů. Německá mediální skupina významně rozšířila své aktivity investicí do práv na vysílání závodů F1 a Světového poháru v kopané.
Jádrem potíží Premiere je rozmanitost programů, které již v německé televizi jsou. Problémem je i cena placené televize. Kofler pro pondělní Süddeutsche Zeitung uvedl, že klíčovým bodem jeho plánu bude obnovené jednání s vlastníky práv na filmy a sportovní přenosy se snahou snížit ceny.

-čtk-

Redakce MAM

Další zajímavé čtení