Mediální komise doporučila zvýšení platů radním ČRo a ČT

20. 1. 2002 17:01

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Parlamentní mediální komise na svém pátečním jednání doporučila zvýšení platů členům Rady České televize a Rady Českého rozhlasu o čtyři tisíce korun. Uvedlo to sobotní vydání Práva s tím, že pokud doporučení odsouhlasí Poslanecká sněmovna, budou členové obou rad pobírat 17 tisíc korun, místopředsedové 20.500 korun a předsedové 24 tisíc korun.
Radní ČT přítomní na jednání komise nepokládali podle Práva za „šťastné řešení“, že se o zvýšení jejich platů jednalo den poté, co odboráři ČT prosazovali své mzdové požadavky a generální ředitel Jiří Balvín jim řekl, že televize nemá peníze. Platy radních ČT jdou z rozpočtu veřejnoprávní televize.
Mediální komise zdůvodnila zvýšení mezd tím, že byl přijat nový zákon o ČT a z něj vyplývá více úkolů pro členy rady. „I když si vážíme toho, že poslanci oceňují práci nové rady po půl roce, nejsme přesvědčeni, že je v tuto chvíli návrh na zvýšení platů reálný. Ne kvůli hrozbě stávky, ale protože od Balvína víme, že televize na tom není finančně nejlépe. Jestliže chceme, aby ČT šetřila, musí se tak chovat i její rada,“ řekl listu místopředseda této rady Ladislav Miler.

-čtk-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.