Kolem dalšího osudu TV-6 nejasno

15. 1. 2002 09:01

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Kolem osudu ruské soukromé televize TV-6, která by na základě soudního rozhodnutí měla zahájit proces své likvidace, se včera objevily nové okolnosti. Zúčastněné strany naznačily, že televize nemusí zcela zaniknout, ačkoli soudní rozhodnutí musí respektovat.
Valná hromada akcionářů TV-6, která se včera měla zabývat otázkami spojenými s likvidací kanálu, se včera nekonala. Podle agentury Interfax se nedostavili akcionáři ze struktur, jež kontroluje magnát Boris Berezovskij.
Likvidace společnosti musí skončit do letošního dubna. Ministr pro tisk, rozhlas a televizi a masovou komunikaci Michail Lesin však včera řekl, že nynější kolektiv kanálu se může zúčastnit konkurzu na obsazení frekvence, která se uvolní poté, co TV-6 bude odebrána licence.
Moskevská nezávislá vysílací korporace, které TV-6 patří, včera zaslala ministerstvu pro tisk oznámení, že se vzdává licence na televizní vysílání. Uvedla, že přenechává právo ustavit svou společnost TV-6 kolektivu tohoto kanálu.
Generální ředitel TV-6 Jevgenij Kiseljov v minulých dnech dal najevo, že uvažuje o vysílání přes družici, internet a kabelovou síť. Posluchači kanálu by podle něj mohla být značná část obyvatel Ruské federace a také ruská diaspora v Americe, na Blízkém východě a v Evropě.
Výkonný ředitel TV-6 Pavel Korčagin soudí, že kdyby likvidační komise navrhla novinářům, aby ve vysílání pokračovali a aby se zúčastnili konkurzu na novou frekvenci, pracovníci tohoto kanálu „se nehodlají klanět strukturám které budou diktovat svou vůli“.
Lesin včera v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Echo Moskvy řekl, že prezident Vladimir Putin velmi pozorně sleduje situaci, která vznikla kolem společnosti TV-6. Zároveň řekl, že prezident není na ničí straně a nebude tlačit na soudní orgány, ani na nikoho jiného. Hlava státu podle něj nebude zasahovat do sporu hospodářských subjektů a nebude vytvářet pro nikoho zvláštní podmínky, uvedl ministr. Dodal, že prezidenta znepokojuje osud kolektivu a novinářů.
Ruské ministerstvo zahraničí se včera ohradilo proti „dvojímu standardu v přístupu ke svobodě sdělovacích prostředků, který v posledních dnech zazněl k situaci s TV-6 z amerického ministerstva zahraničí“. „Jde fakticky o výzvu k vyvíjení nátlaku na justiční orgány, což je nepřípustné,“ uvádí se v prohlášení. Ruské ministerstvo zdůraznilo, že jde o „ekonomický spor mezi akcionáři“.

-čtk-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.