Foto: KFC

„The Masacre“. KFC přichází s hororovým spotem

25. 7. 2022 07:07

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Řetězec rychlého občerstvení KFC k propagaci nové položky v menu připravil čtrnáctiminutový spot inspirovaný béčkovými horory z 80. let.

Celý film vznikl k podpoře uvedení nejnovější položky menu populárního fast foodu – limitované edice pizzy se základem ze smaženého kuřete. Koncept kampaně pochází od madridské agentury PS21 a režírovala ji NYSU.

„Masakr“ vypráví příběh o skupině přátel, kteří se vydali do lesa na trochu odpočinku a relaxace – nebo si to alespoň myslí. Jakmile ovšem dorazí do svého srubu a pokusí se objednat si pizzu, začnou se poté po doručení věcí ubírat temnějším směrem. 

Pro KFC jde o nekonvenční přístup, ale značka jeho prostřednictvím využívá rostoucí popularitu pořadů jako jsou Stranger Things. Spot také dává poctu americkému filmaři Samu Raimimu, který je známý například snímkem The Evil Dead.

KFC’s horror movie / NYSU

Foto: KFC

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.