Foto: Kávoviny

Melta mění obaly a spouští kampaň, chce oslovit více zákazníků

3. 5. 2021 07:05

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

„Restart“ značky tradičního cereálního nápoje připravila společnost Kávoviny. Novou vizuální identitu celé produktové řady podpoří tiskovou a on-line kampaní.

Společnost Kávoviny slaví 125 let od svého založení a spouští kampaň k nové vizuální identitě značky cereálních nápojů Melta. Vychází z průzkumu, který pro společnost vytvořila agentura Simply5. Z něj vyplynulo, že povědomí o značce je stále vysoké a mezi konzumenty jsou lidé, kteří preferují přírodní a zdraví prospěšné produkty. Z průzkumu však také vyplynulo, že tradiční cereální nápoj některé z potenciálních konzumentů odrazuje složitější přípravou či málo atraktivním obalem. To společnost mění s pomocí kampaně, která vznikla ve spolupráci s firmou Shop4Experience, agenturou PPPartners, fotografem Jakubem Urbanem a baristkou Aničkou Bednářovou.

„Byli jsme potěšeni, že Melta je u většiny spotřebitelů vnímána pozitivně, jako přírodní a zdravá alternativa kávy. Průzkum nám zároveň ukázal, na které věci se máme zaměřit, abychom k Meltě přitáhli i další zákazníky, především z řad lidí, kteří dbají na svůj životní styl,“ vysvětluje Jan Šolta, marketingový poradce společnosti Kávoviny a dodává: „Oslovili jsme profesionální baristku Annu Bednářovou, která nám pomohla nejen upozornit na méně obvyklé a přitom pohodlnější postupy přípravy Melty, ale také vytvořila řadu zajímavých a překvapivých receptur na nápoje z Melty. Ty jsou dostupné na nových webových stránkách Melta.cz.“

Jedním z cílů kampaně je také vymanit Meltu z historické škatulky „náhražek kávy“, navázat na aktuální spotřebitelské trendy a rozšiřovat základnu konzumentů.

Na nových webových stránkách a novém facebookovém profilu je k vidění například postup přípravy Melty v moka konvičce, netradiční spojení cereálního nápoje s kořením či kombinaci s irskou whiskey. Pohodlnější postup přípravy nabízí také Melta porcovaná v sáčcích nebo její instantní varianta. Tyto výrobky sice byly v sortimentu Kávovin již dříve, bylo však potřeba na ně více upozornit a sjednotit vizuální prezentaci Melty v obchodech. Firma proto připravila nové obaly, které byly podle společnosti Kávoviny vytvořeny s respektem k historii Melty, ale zároveň osloví dnešního zákazníka, působí svěže a upozorňují na přírodní původ použitých ingrediencí.

„Novinkou je také praktický stojící sáček na klasickou Meltu, který se lépe skladuje i otvírá. Na podzim plánujeme představit i novou příchuť instantní Melty, jež má ambice oslovit skupinu spotřebitelů, kteří ještě klasické Meltě „nepřišli na chuť“ a pijí ji spíše nárazově, “ dodává Šolta.

Nové obaly se na pultech obchodů objevují už od dubna a podporuje je kampaň probíhající prostřednictvím inzertních a PR aktivit v médiích, on-line a in-store, která bude vrcholit v květnu.

Foto: Kávoviny

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.