Foto: Youtube.com | The Mediterranean Towers

VIDEO: Střet generací kvůli covidu? Kampaň se staví proti obviňování seniorů

1. 10. 2020 01:10

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Kampaň společnosti The Mediterranean Towers se v generačním střetu kvůli koronaviru postavila proti odporu vůči starším, ohroženým osobám.

V období koronakrize, kdy vládní opatření napříč zeměmi uzavřely restaurace, obchody a uvrhly lidi do domácí karantény, často z médií, úst politiků i ze sociálních sítí zněla výzva, aby mladší generace brala ohledy na své rodiče a prarodiče.

Zpočátku se k těmto výzvám všichni stavěli kladně, postupně, kdy ovšem v několika zemích – jako například v Izraeli – vlivem opatření začala výrazně trpět ekonomika, začala být z tohoto neblahého vývoje obviňována právě starší generace. Že „lockdown“ stále trvá právě kvůli ní. Lidé ukazovali na seniory a mezi věkovými skupinami se začalo šířit nepřátelství, sílil odpor vůči starším. Na sociálních sítích se množily příspěvky volající po jejich segregaci do ghet. Proti tomu se postavila společnost The Mediterranean Towers svou kampaní, kterou pro ni vytvořila izraelská pobočka agentury Saatchi & Saatchi. 

„Děkujeme vám, ale my už jsme se o sebe postarali tak, abychom mohli žít, jak se nám líbí.“ To je hlavní sdělení nové kampaně, jež se staví na stranu seniorů.

The Mediterranean Towers je jeden z největších řetězců starajících se o komunity seniorů. Spravuje několik komplexů, v nichž provozuje bydlení pro seniory, ale také poskytuje asistenční služby nebo služby spojené s trávením volného času a vzděláním.

Foto: Youtube.com | The Mediterranean Towers

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.