Outdoor vyprodán. Kvůli volbám

22. 2. 2010 00:02

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

Politické kampaně ke květnovým volbám již pomalu začínají. A kvůli jejich rozsahu ostatním zadavatelům vzniknou na jaře komplikace v podobě obsazenosti venkovních ploch. "V současné době máme ještě prostor umístit kampaně v březnu, ale od dubna do června jsme v podstatě plní s úrovní rezervace nad 90 %," prozradil Jan Vlček, ředitel BigMedia. Situace je přitom podobná i u dalších významných provozovatelů outdoorových ploch. "Spustit větší kampaň na jaře může být opravdu problém," shodují se Jan Kábrt z marketingu JCDecaux s Pavlem Vokurkou z News Outdooru. Vokurka pak upozorňuje na fakt, že jistá část ploch je totiž dlouhodobě obsazena stálými klienty. U menších provozovatelů zatím nedostupnost nosičů není tak velký problém a dochází zde pouze k mírnému nárůstu obsazenosti.

Nejčastějším nosičem politických kampaní zůstávají standardně billboardy a bigboardy. Není však vyloučeno, že kvůli vyprodání billboardů a zvýšenému zájmu stran o co největší zásah využijí politici i dalších formátů. Objeví se možná i na obrazovkách v nákupních centrech, kde dosud panoval zákaz volebních kampaní. "V současné době je většina obchodních center ochotna uvolnit prostor i politické reklamě, takže jsme některé politické strany již oslovili," potvrdila Denisa KubíčkováFilip Media. Podle Jana Vlčka je však výběr ploch stále spíše otázkou dispozic nosičů v žádaných lokalitách. Media Investments pro volby připravila hypercube, které jsou mobilní a umožní rychle reagovat na poptávku jednotlivých stran. "K dispozici pro krátkodobé kampaně politických stran máme i nové plochy na pražské magistrále a v centru," doplnil ředitel Media Investments Jan Klápa.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení