Téma: Po Valmezu a Pardubickém kraji dostal nové logo i Liberec. Ještěd symbolizovaný znakem ^ vzbudil rozporuplné reakce.

13. 3. 2017 00:03

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

Dan Peterka Nové logo Liberce. Autor za něj dostal 315 tisíc. Celkem oprávněně, já třeba netuším, jak se ^ na klávesnici píše.

Václav Neužil Moderní město, co staví na historii a hledí do budoucnosti. To vše symbolizuje extraboldové L. Panebože jak? Tato civilizace si opravdu nezaslouží nic dobrého…

Philip Marlowe Asi dvakrát v životě jsem se nějakým nedopatřením ocitl na výstavách konceptuálního umění, takže jsem vůči tomu libereckému logu poměrně shovívavý. (…) Vnímání těchhle věcí je subjektivní. Pravda je, že by to mohlo být kolikrát i krapet levnější.

Janis Mačuda Úplně stejné reakce byly před pár lety u nás v Ostravě při novém logu Ostrava!!!. A jde o stejný případ, ten vizuál byl naprosto skvěle využitý a branding!!! je tady vidět všude. Zkrácené logo ^L je geniální, za chvíli se vám zalíbí.

Zdeněk Fekar Jak sleduju nová loga měst, chápu, že trendem je posun od jasné komunikace k nesrozumitelnosti.

Luboš Hnízdil Loga jsou asi čím dál minimalističtější, úměrně tomu by měla být minimalistická i odměna grafikovi.

Shoshi Es Mně se to moc líbí, logo Liberce si od první chvíle pamatuju a k takovému městu bych se hrdě hlásila.

Vojtěch Brůha Také to stálo milion jako plzeňská šipka?

Redakce MAM

Další zajímavé čtení