Interaktivita přiláká pozornost lidí

7. 11. 2016 00:11

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Společným jmenovatelem všech zajímavých venkovních reklam, na které upozorňujeme v dnešní příloze, je jejich důsledně propracovaná interaktivita.

Už nestačí reklamu rozhýbat na digitálním displeji. Musí zapojit kolemjdoucího a vtáhnout ho do děje, pobavit a při té příležitosti propagovat produkt nebo značku. V ideálním případě jde o zábavu tak kvalitní, že se spotřebitel sám rád se svou zkušeností pochlubí přátelům na sociálních sítích.

Příklady, které jsme vybrali, pojímají interaktivitu různými způsoby. Někdo k reklamě připojil termokameru, jiný pohybový senzor a značky si pohrávají také s dotykovými plochami.

Kreativní řešení nemusí být nutně složité, naopak vyhrávají jednoduché nápady. Někdy stačí sáhnout po osvědčeném „kinoautomatovém“ principu, kdy si zákazník musí vybrat na dotykové reklamě jednu ze dvou cest, jak bude příběh kampaně pokračovat. Ať už si ovšem vybere kteroukoliv variantu, stejně ho nakonec dovede k nákupu.

Na konci října například sladkosti Wizz Fizz vybízely nakupující, aby se na dotykové reklamě v nákupních centrech během Halloweenu rozhodli, jestli dají dětem sladkou koledu, anebo risknou, co se objeví, když ji odmítnou dát.

Na lidský kontakt loni v Itálii vsadila značka ústní vody Listerine (úvodní foto této přílohy). Její kampaň, připravená agenturou J. Walter Thompson, vycházela z vědeckých poznatků o komfortní osobní zóně člověka. Když se kolemjdoucí přiblížili na vzdálenost 60 centimetrů, dívka na citylightu se na ně podívala, usmála, zamávala jim a dala jim zadarmo vzorek ústní vody.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.