Jaké zboží na slevových serverech kupujeme?

22. 8. 2011 00:08

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Fajn rádio si novým partnerstvím s Enterprise Esports otvírá dveře do gamingu

Fajn rádio z mediální skupiny Media Bohemia se v marketingu dlouhodobě zaměřuje na spolupráci s influencery a tiktokery z různých oblastí. Nyní prostřednictvím Enterprise Esports vstupuje do oblasti esportu a bude oslovovat milovníky gamingu.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Dnes budeme slevovým serverům věnovat poslední příspěvek. Konkrétně se zaměříme na rozmanitost nákupů a obvyklou výši útraty na těchto serverech. Jak ukazuje graf, nejoblíbenějším artiklem nákupů u lidí, kteří na slevových serverech nakupují, je jídlo a pití. Naopak nejméně jsou v kurzu adrenalinové záležitosti. Mezi těmi, kteří je již někdy zakoupili, jsou překvapivě častěji ženy. S ohledem na věk preferuje mladší populace častěji než jejich starší vrstevníci nákupy z oblasti relaxace, služeb, sportu a jídla a pití. Kultura je segmentem oblíbeným do stejné míry napříč všemi generacemi. Dle výsledků výzkumu nejvíce lidí dosud nakoupilo na slevových serverech v celkové výši v rozmezí 2500 – 2999 Kč. Co se týče výše slev, které by je přiměly k nákupu, 50% sleva za pobyty, kulturu, jídlo a pití oslovuje již pětinu nakupujících.

Snapshots je unikátní on-line systém k rychlému získávání aktuálních informací z trhu, které jsou zjišťovány na reprezentativním panelu internetové populace ČR na vzorku 506 lidí ve věku 15-69 let.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení