Hellmann’s natočila dokumenty

15. 2. 2010 00:02

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Unilever dosud u své značky Hellmann’s vysvětloval složení produktu z jednoduchých ingrediencí a použití při každodenním vaření. Letos chce představit lidi, kteří jeho produkty sami používají – tentokrát nejde o herce. „Podařilo se nám tak více rozvinout náš hlavní claim ,když je chuť skutečná‘. Jádrem celoročního konceptu jsou naši skuteční spotřebitelé a jejich vášeň pro vaření," říká Petra Dénes-Tomanová, junior brand manager Hellmann’s ČR/SR.

Na kampani spolupracovala agentura LAB Ad – Missing element a režisér Viktor Vokjan, který se kromě reklamy věnuje i dokumentaristice. Část z jeho portrétů jednotlivých kuchařek v jejich domácím prostředí se objeví od tohoto týdne (15. února) v půlminutových TV spotech. Během března proběhne také inzerce, v podobném duchu budou letos i grilovací a vánoční kampaně. Delší verze dokumentárních spotů bude na novém webu www.skutecnachut.cz. „Podíl internetu v celkovém rozpočtu se rok od roku zvyšuje, tento rok má zatím internet v media plánu zhruba dvojnásobný podíl oproti minulému roku," doplňuje Petra Dénes-Tomanová. Uživatelé si budou moci vytvořit vlastní profil a blog, odesílat přátelům videa či fotky s recepty (např. zdarma na mobil) nebo přímo sestavit vlastní virtuální kuchařku a odeslat je přátelům s věnováním. Odborná porota vybere recepty, které se objeví ve velké brandované kuchařce začátkem příštího roku. 

Hellmann’s je nejvíce používanou značkou majonéz a tatarských omáček v ČR (Median MML-TGI). Novým konceptem chce Unilever značku přiblížit Čechům více uvolněnou formou a oživit tak kategorii, ve které vloni nedošlo k výraznému nárůstu. Podle dat ACNielsen stoupla u majonéz v loňském roce mírně hodnota i objem prodeje v ČR, prodeje tatarských omáček zůstávají stabilní (v obchodech s potravinami a smíšeným zbožím, Makro vyloučeno).

 

 %inserting_gallery%

 

Zvolili jsme v českém prostředí zatím netradiční formu komunikace, říká Petra Dénes-Tomanová.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.