Yves Rocher globálně redesignuje

21. 9. 2009 00:09

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Francouzský výrobce přírodní kosmetiky Yves Rocher slaví výročí 50 let globální změnou vizuální identity a zavádí zároveň nový koncept obchodů s názvem Ateliér přírodní kosmetiky. Nová vizuální stránka, která zahrnuje i redesign loga a nový claim "Yves Rocher – Tvůrce rostlinné kosmetiky", bude vidět především v prodejnách, to je totiž kromě direct marketingu hlavní a jediný způsob, jak značka komunikuje.

Nový koncept obchodu spočívá v tom, že prostor prodejny dělí na tři části. Ke dvěma oddělením lišícím se povahou produktů je připojen i kosmetický salon. Změnami v designu chce Yves Rocher akcentovat přírodní původ své kosmetiky. To však v posledních letech dělá spoustu značek. "Značka Yves Rocher se od konkurence odlišuje tím, že není jen výrobce a distributor rostlinné kosmetiky, ale všechny rostliny si i sám vyrábí," říká Eva Mejdrová, mluvčí Yves Rocher. V souladu s tím sází značka na adresnost a tradici – všem prodejnám bude dominovat fotografie z vesnice La Gacilla, kde značku založil stejnojmenný pán. Ten ji dodnes vede.

Do nového designu se obchody v ČR převléknou postupně. V novém jsou nyní dvě prodejny z třiceti sedmi. Podle Evy Mejdrové bude celá síť v novém do pěti let.

Yves Rocher, první franšíza v ČR, distribuuje své produkty výhradně ve své síti prodejen, v některých zemích pak prostřednictvím internetu či katalogu. Z marketingových nástrojů využívá věrnostních aktivit a motivací slevami. To je také lákadlo, kterým čelí úbytku zákazníků v současné době ekonomického zpomalení.

Fotografie vlevo je nový ústřední motiv všech redesignovaných prodejen. Značka od začátku akcentuje přírodní původ svých produktů.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.